Tilasin alkuruoaksi Lyonin salaatin ja pääruokana simpukoita. Molemmat olivat herkullisia mutta hiukan ihmetytti simpukoiden eri koko. Oli isoa ja komeaa mutta myös pikkuriikkisiä ja kuivahtaneita. Simpukat tulevat kuulemma Ruotsista, joten luulisi heidän pystyvän ne standardisoimaan. Vaimoni tilasi pelkästään ankan kinttua eli Confit de canard, jota kehui maukkaaksi. Seurueemme käsitti lisäksi vain yhden muun jäsenen iskuryhmästä. Hän tilasi luomunaudasta tehdyn jauhelihapihvin Steak haché. Pihvi oli kuulemma rakkaudella tehty ja lisukkeet bearnais-kastike ja oikeat ranskalaiset hyvin tehdyt. Viinisuositukset (Cotes du Rhone Village ja Pinot Noir Burgundista) olivat kohdallaan.
Kävimme tänään ravintolan lounaalla koska eräs toimittaja Hesasta halusi tehdä jutun Slow Food-liikkeen sopivuudesta ravintolan pidossa. Lounas on ranskalaiseen tapaan ilmoitettu liitutaululla. Tänään oli tarjouksessa Quiche Lorraine ja vaihtoehtona paahdettua porsaan paistia. Ainakin tilaamani porsas oli hintansa (8,70 euroa) väärti
No comments:
Post a Comment