Friday, April 29, 2011

Pinella


Vihdoinkin Turun Pinella on saatu restauroitua ja avatuksi ravintolana. Se oli jo vuodesta 2004 esimerkkinä siitä miten kaupungin omistamat rakennukset saavat rappeutua ihan itsestään. Tulee vaan mieleen esim. Kakskerran Brinkhall. Kaikki kunnia Pinellan ostaneelle Naantalin Kylpylän ja Sunbornin pariskunnalle, joka satsasi rahaa tähän historialliseen rakennukseen.
Pinellan perusti v. 1848 Nils Henrik Pinello ja se on siitä lähtien toiminut ravintolana muutamia rappiovuosia lukuunottamatta. Se oli aikanaan taiteilijoiden suosima ja muistan miten sen tiloja koristivat tunnettujen taiteilijoiden teokset. En tiedä missä teokset ovat nyt mutta ainakin yksi kopio on yhä jäljellä ennen alakertaan johtavia portaita.
Kävimme siellä avajaisten jälkeen lounaalla ja koko seurueemme oli ihastunut päivän häränposkiannokseen. Suosittelimme sitä myös 29.4.2011 illalla Slow Food yhdistyksen jäsenille mutta pettymys oli melkoinen kun tästä kunnon lounaasta oli tehty gourmet-tyyppinen annos. Viinit ovat hyvin valittuja ja miljöö viihtyisä, joten käykää kuuntelemassa historian havinaa, joka yhä kuuluu tuoreenkin rappauksen takaa.

No comments: