Saturday, April 28, 2012

Vaakahuone


                                     
                     
Vaakahuone avautui 27.4.2012. Olin siellä Pimun kanssa jo muutamaa minuuttia ennen H-hetkeä eli klo 11.00. Perinteinen saaristolaispöytä oli jo katettu mutta lehtisalaatit puuttuivat. Kuka niitä nyt kaipaisikaan. Itse tirehtööri ja kiireapulainen Pentti-Oskari Kangaskin saapui paikalle vastaanottamaan kevään ensimmäisiä asiakkaita. Miehellä riitti taas juttuja Sri Lankasta Portugalin lomakohteisiin. Luotettavat alaiset hoitavat hommat niin Rymättylän Herrankukkarossa kuin Aurajoen Vaakahuoneellakin. Kotikaupungissaan Naantalissa on Pentti-Oskarilla tarjottavana viimeisen päälle entisöityjä puutaloja ja huoneita majoitukseen.


Perinteisen herkullisia olivat erilaiset itse savustetut ja graavatut kalat. Kuoriperunat olivat niin pieniä, pyöreitä ja puhtaita, että ne maistuivat sellaisinaan. Juomana raikkaan veden lisäksi kokeilimme talon erikoisuutta eli punaisesta Verdicchiosta ja virvoitusjuomasta tehtyä raikasta kesäjuomaa. En tiedä juoman alkoholipitoisuutta mutta pelokkaan pettävää ja maukasta se oli juotavaksi. Varokaa nuoriso, ettei tulisi tavaksi.
Toukokuu aloitetaan swingillä mutta myöhemmin tavataan taas jo monia kesiä Vaakahuoneella vieraillet orkesterit. Ohjelman voi katsoa osoitteesta: http://www.vaakahuone.fi/


No comments: