Tuesday, April 27, 2010

Piccola Cantina

Sergio´s ravintola on avannut uuden huoneen vuonna 1787 valmistuneessa puutalossa Aurajoen rannalla. Oikeastaan tämä Piccola Cantina on kahdessa kerroksessa aivan ravintolan vieressä. Alhaalla on pieni kahvilatila ja myyntitiski, josta saa mukaansa kotitekoista jäätelöä ja erilaisia suklaaherkkuja. Portaat johtavat yläkertaan, jossa kodikkaassa takkahuoneessa tarjoillaan lounasta klo 11- 14 välisenä aikana. Yleensä lounasvalikoimassa on pari pastaa ja salaatti valittavana. Tällä kertaa valitsimme spagettia ragu-kastikkeella ja fusillit lohikastikkeella. Kumpikin annos tuli keittiöstä kuumana ja al dente kypsyydellä. Maku oli herkullisen täyteläinen. Viininä nautimme Valpolicellaa ja jälkiruoaksi nauttimamme talon jäätelöannoksen kera Marsalaa ja Zibibboa. Jälkimmäinen on rypälelaatu, joka paremmin tunnetaan nimellä Moscato di Pantelleria. Kumpikin sopi mainiosti jäätelöannoksen kera, jossa isännän valinnan mukaan oli sekoitettuna vadelma ja mansikkajäätelöä. Ravintolan omistavat 3 kaverusta, jotka tuovat itse maahan erilaisia herkkuja ja viinejä suoraan Italiasta.

No comments: