Wednesday, July 06, 2011

Välimäen Pop Up

Hans Välimäki on tempassut itsensä irti Kehä III sisäpuolelta ja tuonut muonatelttansa Turun Kulttuurin keskelle. Teltta on ahdettu kauppahallin ja Aurajoen väliselle kujalle Kaupungin matkatoimiston seinän taakse. Kävin vaimoni kanssa teltassa lounaalla eikä siellä klo 11.00 vielä näkynyt ketään muita ruokailijoita. Pahat kielet kertovat, että turkulaiset boikotoivat ulkopuolisen kokin tunkeutumista Turkumme kortteleihin. Välimäen kahden Michelin-tähden ravintola on vieraillut tätä ennen parikin kesää Savonlinnan oopperajuhlilla. Toivottavasti Turun keikka onnistuu yhtä hyvin.


Pop Up niminen ravintolateltta ei oikein tuo gourmeta mieleen mutta tarkoituksena on tuotattaa 3 maailmallakin tunnettua kokkia kyhäämään turkulaisille 275 euron hintainen illallinen. Teltta on normaalisti auki klo 11 lähtien myöhään iltaan.



Vaimoni tilasi annoksen, jossa oli vihreitä papuja, munaa, sieniä ja melko runsaasti spermalta näyttävää parsa velouteta (Organic Egg&Aspa 13 euroa).





Itse nautin Croque Madamen (12 euroa), joka ei eroa Croque Monsieurista muuta kuin siinä, että se tarjoillaan joko paistetun tai hyydytetyn munan kera. Sain mukavan makuisen annoksen, jossa paahtoleivän päällä oli Parman kinkkua ja Appenzeller juustoa. Valitettavasti munasta ei ollut tietoakaan. Annoksen sai joko ranskalaisilla tai salaatilla. Otin salaattiversion, jossa olikin runsaasti maukasta tuoretta salaattia ja amerikkalaistyyppistä coleslaw kaalisalaattia. Juomaksi tilasin San Pellegrinoa (3 euroa) mutta maistoin vaimoni lasista erittäin hyvää puolimakeaa espanjalaista Gewürztramineria (Viñas del Vero Gewürztraminer Colección). Viiniä tuo maahan Wennerco mutta valitettavasti pelkästään ravintolakäyttöön. 12 cl maksoi 8 euroa.

Lisää lounasvieraita kaivattaisiin

No comments: