Thursday, October 20, 2011

Copas y Tapas


Oli mukava kuulla, että Lahdenojan Jarin ravinteli pääsi uuteen tilaan melko lähellä entistä Pohjoisesplanaadilla sijainnutta paikkaa. Käväisin pikaisesti tarkistamassa uuden ravintolan, joka sijaitsee Fabianinkadulla yliopiston päärakennuksesta torille päin. Olin paikalla klo 15 ja ihmettelin, ettei yhtään asiakasta ollut paikalla. Paikka kuitenkin avataan vasta näin iltapäivällä ja siinä viiniä nautiskellen alkoi muitakin asiakkaita ilmaantua. Mulla ei ole minkäänlaista tuntumaa entiseen sillä kävin ainoastaan kerran siellä tempoilemassa ripaa mutta taisin silloinkin olla liian aikainen sillä kapakki oli kiinni. En tavannut nytkään isäntää itseään sillä hän oli kuulemma kotona käymässä. Hienoa, ettei pomonkaan tartte aina olla paikalla. Lisävahvistuksena paikalla olivat kuitenkin Ola Wartiainen ja Pascal Saulny. Keittiötiimiin kuuluvat Harri Tanner, Joni Kähärä ja Jesse King, jotka valmistavat täällä uudessa paikkaa tapasten lisäksi kunnon aterioita. Uutuutena on keittiöön hankittu Josper hiiligrilli, jota Hesan lisäksi tavataan vasta Tampereella ja Porissa. Odotan moista vempainta tänne Turkuunkin. Ihmettelen vain tota ympäristöystävällisyyttä kun hiiligrilleistä kai lähtee hiilidioksidipäästöjä ainakin kesäisin. Espanjalaista alkuperää olevan grillin hieno myyntikikka on se, että vain tähän tarkoitusta varten valmistetut Josper hiilet sopivat polttoaineeksi.


Maistelin näin eka kerralla ainoastaan lasillisen viiniä ja pyysin takuuvarmaa Gran Coronas Reservaa mikä vasta avatusta pullostakin maistui täyteläisen makoisalta. Lasillisen (7,50 euroa) kerroin on Alkon hintaan verratuna n. 3 x nikä mielestäni on tämän hintaluokan viinissä ihan O.K. Missionääri Jari on muuttunut El Patróniksi mutta jatkaa Torresin hehkuttelua viineillään ja asiantuntemuksellaan. Ei muuta kuin lycka till.

No comments: