Friday, June 15, 2012

Neitsytperunafestivaalit

Reima Nurmikon haahkat
Malmgårdin panimo
Turun Keittiömestarien houkutin
Lasipantti 2 euroa














Tänää vuonna järjestettiin toisen kerran Neitsytperunafestivaalit Vähätorilla. Järjestäjänä toimi Kaffeli ry primus motoreinaan Markku Haapio ja Jorma Haranen. Käväisin siellä vaimon kanssa nauttimassa Pinellan lohisalaattia ja Mamin haukimureketta. Pinellan annoksessa piti olla myös parsaa mutta jostain syystä se oli korvattu inhoamillani herneenversoilla. Lohi oli savustettua ja maukasta. Pettymyksekseni uudet perunat tarjottiin kylminä. Mamin haukimureke oli todella hyvää. Mureke maukasta, kastikkeen kaprikset antoivat makua ja perunat olivat kuumia. Otimme pienet maisteluannokset 8 euron hintaan mutta siinä oli yhdelle ihan tarpeeksi.
Festivaalin yhteyteen oli nyt järjestetty pienpanimoiden esittely. Nimellä SOPP (Suuret oluet, pienet panimot).
Marsalkkaa
2 Markkua, Haapio ja Heikkilä
Kokeilimme Malmgårdin panimon ESB (= extra special bitter) olutta sekä Saimaan Panimon Marsalkka Alea. ESB oli tosi maukasta mutta tavallisesta Marsalkasta puuttui luonnetta.
Päivä oli kaunis ja houkutuslintuina toimivat Reima Nurmikon haahkat ja Turun keittiömestarien oma lintunen.
Spiikkerinä toiminut Förin äijä ja järjestäjien Markku Haapio olivat yleisömäärään tyytyväisiä. Siinä istuessamme julistettiin 3000 kävijä saapuneeksi.
Rantakadun myyntikojuissa oli myynnissä erilaisia elintarvikkeita. Vaimon kassiin osui Nopperlan Nuottaleipää Lokalahdelta ja Tammirauman hunaja & tyrnin seosta Rymättylästä.

No comments: