Monday, January 28, 2013

di Trevi


Turkuun on hiljattain saatu uusi, viiniravintolanakin profiloitunut di Trevi. Nimi on mukavasti valittu sillä omistajina ovat samat henkilöt kuin viereisen kahvila Fontanan. Fontana di Trevin nimi on totuttu liittämään niin Rooman kuuluisaan suihkulähteeseen kuin myös eri puolilla maailmaa oleviin hotelleihin ja ravintoloihin., joten di Trevi on one and only.
Kävimme pienellä 4 hengen porukalla loistavan Sigyn salissa pidetyn konsertin ("Rakkaus ja Kuolema Venetsiassa) jälkeen jatkamassa italialaisia tunnelmia ruoan parissa. Paikan sisustus oli kodikkaan tuntuinen ja koko seinän peittävä valokuva Venetsiasta piti tunnelmaamme yllä. Tilasin alkudrinkiksi Bellinin, jonka alkuperän kerrotaan myös olevan tietystä Venetsian baarista. Alkuperäinen Bellini sekoitetaan valkoisesta persikkasoseesta ja proseccosta. Valkoista persikkaa on vaikea saada joten vastaavan juoman saa kun sekoittaa lapsille tarkoitettua Pilttimössöä ja proseccoa. En kysynyt mitä sosetta di Trevi käytti mutta aika makealta juoma tuntui.

Muut tilasivat erilaiset salaattiannokset mutta itse halusin maistaa sinisimpukoita. Simpukoita saa ympäri Eurooppaa ainakin niinä kuukausina kun nimessä esiintyy R-kirjain. January on siis yksi niistä. Listassa mainittiin, että simpukat valmistetaan valkoviini-voi kastikkeessa talon tapaan. Yllättäen sain simpukat, jotka uivat valkoisessa liemessä. Ei liemi pahaa ollut mutta vaihtoehtona hiukan vähäisempi valkoviini-voi olisi ollut paremmin mieleen. Ensi kerralla pyydän simpukat ilman talon tapaa. Valitsin viiniksi espanjalaisen Altozano Verdejon Sauvignon Blancin, joka sopi mielestäni hyvin simpukoitteni kera. Ei tarjoilijan suosittelema italialainen Poggio Verde Frascatikaan hassumpaa ollut ja meni mukavasti jättikatkarapuilla höystetyn Caesarin salaatin kanssa. Jälkiruoaksi maistelin muiden annoksista ja mielestäni suklaa fondant oli niistä paras.

Porukkamme sai ihan hyvän kuvan ravintolasta ja päätimme tulla sitä uudelleenkin testaamaan. On mukavaa kun tarjolle tuodaan heti juomien kanssa hyvää lämmintä leipää, jota voi dipata oliiviöljy balsamietikkaan suurimpaan nälkään. Ravintolan viinilista oli myös tutustumisen arvoinen. On harvinaista, että esim Ch. Musaria tai Reciotto della Valpolicellaa saa jostain laseittain. Toivottavasti ravintola tulee myös järjestämään erilaisia yleisöllekin tarkoitettuja viinin maistajaisia.

No comments: