Wednesday, March 13, 2013

Pop-Up Aninkainen

Entinen opettajani Jouni Vyyryläinen sai houkuteltua varaamaan pöydän Aninkaisten ravintolakoulun vastaperustettuun Pop-Up ravintolaan. Nimellä l´Etudiante olivat oppilaat panneet pystyyn ranskalaistyyppisen ravintolan koulun normaalisti vain lounasaikana auki olevaan oppilasravintolaan.
Muistaen omat vanhat kohellukseni vastaavassa tilanteessa Lemminkäisenkadun toimitiloissa en odottanut mitään kulinaarisia mikro-orgasmeja mutta toisin kävi.

Aluksi hummeriterriiniä, sitten kateenkorna vol-au-vent, viiriäistä, basilikainen välisorbetti ja lopuksi granaattiomenalla reunustettua jälkiruokaa. Koko menu maksoi ns. "oppilashiinoilla" vain 22 euroa. Siihen oli raati laatinut oivan viinipaketin, jossa 4 eri viiniä sai 12 cl hintaan 14 euroa. Alkuruoan kanssa espanjalaista Albarinoa, kateenkorvan kera italialaista Dolcettoa, viiriäisen kera espanjalaista Tempranilloa ja yllättän granaattiomenan kanssa sopi saksalainen Anselmannin Riesling Classico.












Tässä opettaja ja oppilas poseeraavat väsyneinä mutta onnellisina Aninkaisten keittiössä, joka ei tiloiltaan ole kaikkein käytännöllisin näinkin laajaa ravintolatoimintaa silmälläpitäen. Ravintola oli nytkin joka pöytää myöten varattu.


Tässä hyvin valitut viinit maistelumenun rinnalla







Henkilökunta oli motivoitunutta ja meidän raumalainen oppilas esiintyi jo ammattimaisen elein ja tuntui luonteeltaankin olevan juuri sopiva tarjoilijattareksi. Hillitty, asiallinen ja ystävällinen.

Kiitos Vyyryläiselle kutsusta ja muullekin henkilökunnalle onnea hyvin tehdystä opinnäytteestä

No comments: