Pyhämaa on ollut monta vuotta tunnettu hyvästä ravintolastaan "Pyhämaan
Ruori". Omistajan kuoltua perilliset eivät pystyneet pitämään mainetta
yllä ja ravintolan maine ja kannattavuus alkoivat hiipua. Nyt kuitenkin
ovat toukokuusta lähtien ravintolaa hallinneet Leena ja Vento Aalto.
Kävimme pienellä porukalla tänään testaamassa miltä tilanne nyt näytti.
Olimme hämmästyneitä miten Pirtti tuntui paljon avarammalta kuin
aikaisempi Ruori. Asiakaspaikkoja oli yhtä paljon mutta pienillä
muutoksilla sali oli saatu todella viihtyisäksi. Vanha lounas oli
säilytetty mutta jokainen ruokalaji oli huolella tehty tuoreista
tarvikkeista. Alkuun maistuivat itse tehdyt silakkarullat ja sillit
Pyhämaan omien siiklien kera. Kaiken kruunasi emännän jälkikäteen
pöytään tuoma graavi villisiika, jonka veroista en ole koskaan
aikaisemmin maistanut. Lämpimänä ruokana sai valita kalasopan lisäksi
rakkaudella tehtyä läskisoosia ja erilaisia vihannesmuhennoksia. Kyllä
yksinkertainen kotiruokakin voi tuntua juhlavalta. Jälkiruokana oli itse
tehtyä vadelmakiisseliä ja komeaa täytekakkua kahvin kera. Koko lysti
maksoi vain 12 euroa ja kyllä ruoka oli hintansa väärti.
Isäntä kävi esittelemässä meille vieressä olevia majoitus ja
kokoustiloja, jotka kaikki oli entisöity pieteetillä ja saatu todella
kodikkaiksi.
No comments:
Post a Comment