Wednesday, June 19, 2013

Karu

Karua sisustusta
Turkuun on saatu uusi japanilainen ravintola nimeltään Karu Izakaya. Ravintola sijaitsee keskeisellä paikalla Aurakadun alapäässä. Omistajina ovat 2 nuorta mutta paljon kokenutta ravintola-alan ammattilaista Mikael Bergström ja Aki Kivistö. Keittiömestarina häärii Valtteri Willberg ja salipuolesta vastaa Lauri Kirves.
Turussa on ennenkin saatu nauttia japanilaisista ravintoloista. Täällä toimii yhä sellaiset nimet kuin Yasukon keittiö, Kado sushibaari, Sakuran ruokahuone (lopettanut)ja Hanko sushi. Kilpailu ei toistaiseksi liene kovin veristä vaan sushin ystäviä tuntuu riittävän kaikille.

Vas. M.Bergström
ja Lauri Kirves




Nimensä veroisesti ravintolan sisustus on karu mutta asiallinen. Huonekalut on tuotettu Helsingistä entisestä japanilaisesta ravintolasta. Olimme vaimoni kanssa ensimmäisiä asiakkaita sillä ravintolan avaaminen pitkittyi muutamalla päivällä ilmastoinnista johtuneiden byrokraattisten kuvioiden vuoksi. Samoin alkoholilupaa ei ole vielä myönnetty mutta eiköhän se turkulainenkin viranomainen jossain vaiheessa animusta allekirjoita. Poikien laatima viinilista on hyvin mielenkiintoinen mitä ei japanilaiselta ravintolalta odottaisi.

Tilasimme molemmat miso-keiton (Misoshiru) ja korealaisen kaalisalaatin (Kimchi). Mukavalta tuntui aloittaa ruokailu pyyhkimällä kädet lämmitettyihin pyyhkeisiin. Keittiömestari lähetti tervehdyksensä, joka oli todella maukas. Luulisin, että sen listanimi olisi Shasimi Koru. Siinä oli pieni annos lohta ja siikaa salaattipedillä. Kastikkeena miellyttävän maukas lime tryffeli vinegrette.

Miso keitto tuli pienessä kulhossa ilman lusikkaa. Tavan mukaan keitto ryystetään suoraan kulhosta mikä tuntui ihan mukavalta tavalta. Samaan aikaan tuotu kaalisalaatti oli melko tulista mutta maukasta. Kaiken kaikkiaan tästä lyhyestä vierailusta jäi mieliimme harmoninen ja miellyttävä olo mikä kai kuuluu japanilaiseen filosofiaan.

Toivomme uudelle yritykselle onnea ja menestystä. Toivottavasti keskustan kiireiset ihmiset huomaavat pysähtyä karuun mutta asialliseen Karuun, jossa aika tuntuu sopivasti seisahtuvan.


Keittiömestarin tervehdys
Kimchi


Misokeitto

No comments: