Thursday, March 26, 2009

Delhi Darbar

Tähän uusien ravintoloiden bongaamiseen jäi näköjään koukkuun. Eilisestä miedosta japanilaisesta tänään tuliseen Intiaan. Hämeenkatu 8:ssa on jo melko kauan ollut intialainen ravintola, jonka ruokalistoja olen usein lueskellut mutten ole koskaan uskaltautunut peremmälle. Ravintolan nettisivut on nähtävissä osoitteessa: http://www.delhidarbar.fi/ Nyt kun vaimon kanssa on vauhti päällä, poikkesimme sisälle lounasaikaan. Heti ovella huomasimme hyvän ravintolan tunnusmerkin. Tupa oli melkein täynnä. Kuten japanilaisessa Sakurassa niin täälläkin oli intialainen tunnelma saatu aikaan yksinkertaisin mutta tehokkain koristuksin ja rakentein. Tilaus ja maksu suoritettiin heti kassalla ja lounaslistalla oli n. 4 erilaista annosta valittavana. Vaimoni valitsi Tandoori kanan ja itse otin lammasjauhelihaa ja papuja. Lounaaseen kuuluva salaattipöytä oli todella raikas ja erikoisuutena siellä oli myös maissia mikä antoi väriä ja makua lautaselle. Salaatinkastikkeet olivat tavallisia ja ne piti puristaa muovipulloista. Tarjoilu oli nopeaa ja hienostunutta itämaiseen tapaan. Annokset tuotiin monilokeroisilla metallilautasilla, jotka olivat ihan esteettisiä eikä meikäläisenkään traumat armejan kolhituista lautasista ja pakeista muuta kuin häivähtivät mielessä.
Oma jauhettu lammaslihani riiseineen, papuineen ja raitoineen (jugurtintapainen tuote) oli juuri sopivan tulista. Mausteet juuri kohdallaan eli intialaista makusinfoniaa. Lisukkeena tarjottu naan-leipä oli juuri valeltu öljyllä ja maistui maukkaalta.
Vaimoni piti omasta Tandoorikanastaan, jonka väitti myös olevan sopivan tulinen. Pöydässä oli saatavana chili-tahnaa mutta näihin annoksiin emme sitä halunneet lisätä. Tässä pisteemme: (skaala 1-5 ja vaimo/minä)

Yleisilme 3/3
Kattaus 4/4
Tarjoilu ja henkilökunnan asiantuntemus 3/3
Ruoka- ja viinilista 3/3
Annokset 3/4
Hinta/laatu 4/5

No comments: