Wednesday, March 25, 2009

Sakura

Voimakaksikko jakaa iskujaan. Tänään kaatui Sakura niminen melko uusi japanilainen ravintola Turun Käsityöläiskatu 1:ssä. Ravintolalla on hyvät kotisivut osoitteessa:
http://www.ruokahuonesakura.com/ . Menimme sinne vaimon kanssa lounasaikaan ja pian oli ravintola täynnä asiakkaita sillä pöytiä ei kovin montaa ole. Lounaaksi oli kaksi vaihtoehtoa A ja B. Kumpaakaan annosta ei näy kotisivun menu-listassa mutta A oli porsasta currykastikkeessa ja B broileria ja vihanneksia. Porsas tuotiin normaalilla lautasella mutta broileriannos mukavassa suorakulmaisessa sarkofaagissa. Lounaan 9 euron hintaan kuului alkukeittona Miso, mikä todella maistui paremmalta kuin mitä itse joskus oli kokeillut. Pienillä yksityiskohdilla oli ravintolaan saatu kodikas ja hillitty japanilainen miljöö mitä edisti suomalais-japanilaisen emännän hillitty käytös. Ihan siinä kiireinen kulkija rauhoittui.
Ruoka oli maittavaa ja riittoisaa mutta jotenkin haluaisin purnata makujen miedosta harmoniasta. Ehkä näin lämsomaisena barbaarina kaipaisin enemmän munaa enkä nyt tarkoita kananmunaa. Kiinalaisessa voi aina turvautua pöydän vakiovarusteisiin kuuluvaan Sambal oelekin tapaiseen tuliseen punaiseen mössöön mutta täällä ei pöydässä ollut kuin normaalia juoksevaa soijaa.
Juomalista oli myös melko onnettoman näköinen. Valikoimana oli vihreä tee, kahvi, virvoitusjuoma, tuoremehu tai maito. Kyselin mahdollisista japanilaisista viineistä tai sakesta mutta emäntä kertoi, että koska ravintolalla ei ole inva-WC:tä niin anniskelu ei tule kyseeseen.
Lähtiessäni mukaan leimattiin passi, johon pitäisi kerätä 8 leimaa lisää niin saisi yhden ilmaisen annoksen. Ehkä pitäisi joskus kokeilla jotain à la carte annosta ennekuin valittaa ruoan hienostuneisuudesta. Nyt kuitenki olivat arvosanat seuraavanlaiset:(vaimo/mä)

Yleisilme 2/3
Kattaus 3/3
Tarjoilu ja henkilökunnan asiantuntemus 3/3
Ruoka- ja viinilista 3/3
Annokset 3/2
Hinta/laatu 3/3

Pitää käydä vielä kerran tarkastamassa ravintola ennenkuin uskon itsekään näihin pisteisiin.

3 comments:

Anonymous said...

mitkö olikaan maksimipisteet?
Alempana näyti olevan kolmeakymmentäkin pistettä, niin aika alhaiset, ihan että on aika heikko paikka jos pisteet on vertailukelpoiset

Iskurit said...

Hyvä nimetön. Pisteskaala on 1-5 joten jos pisteitä antaa 6 henkeä niin maksimi pisteet ovat 30. Jos annan yksin pisteet niin maksimi on 5

Unknown said...

Kiitos käynnistänne Sakurassa! Satuin lukemaan arvostelunne ja varmaankin olen huonosti selostanut asioita. Sakura on vain lounasravintola ja siksi ruokalistan kaikkia annoksia myydään lounasruokina kello 17.00 asti. Lisäksi meillä on kaksi viikoittain vaihtuvaa annosta. Tervetuloa uudelleen!