Monday, March 16, 2009

Kanaravintola Birdie

Koska iskuryhmän terävyys on hiukan tylsistynyt ehdotti vaimoni testattavaksi kahdestaan tämä muutaman kuukauden Turussa toiminut Kanaravintola Birdie. Se sijaitsee Käsityöläiskadulla ja aikaisemmin paikalla oli Hiivari niminen olutkapakki. Menimme ravintolaan heti lounasajan alussa ja tänään maanantaina 16.3.2009 oli lounaaksi hyvin varustettu salaattipöytä ja pääruoaksi saattoi valikoida:

Salaattipöytä ja päivän keitto 7,50€
KanaCaesarSalaatti 8,70€ (VL, Mahd. G)
PennePastaa Salami-Rosmariini-Kermakastikkeella 8,50€(VL)
Oliivigratinoitu broilerfilee ja Yrtti-Tomaattikastike(L) 9,80€

Salaatit olivat mielestämme erittäin raikkaita ja maukkaita. Kastikkeina 2 eli toinen paksu ja toinen tavallinen öljy-viinietikkaseos. Mukavasti tarjolla oli myös balsamico-etikkaa jos halusi lisää ötyä.

Valitsimme molemmat oliivigratinoidun broilerifileen ja riisiä. Annos oli tosi iso ja maukas. Ainekset eivät olleet sekaisin vaan asetettu aistikkaasti pinoon. Ennenkaikkea ruoka tuotiin kuumana mikä ei aina ravintolassa onnistu.

Palvelu oli ystävällistä ja koko ravintolassa valitsi kodikas tunnelma. Ihmisiä oli melkein sali täynnä mikä kuvastaa ravintolan suosiota. Itse join Novelle-vettä, joka kuului annokseen mutta vaimoni otti tuopin Fostersia ja väitti sitä hiukan laihaksi mutta sehän ei ole ravintelin vika. Pyysin nähdä viinilistan, joka ei ollut kovin laaja mutta varmasti ihan riittävä. Vaikka Chenet olikin tavanomaisesti talon viininä oli listalla myös muutama mielenkiintoinen uuden maailman ja Italian edustaja. Listassa ei mainittu kuin portviini ja/tai sherry. Portviininä oli Offleyn Tawny ja Sherrynä Bristol Cream.

Kokonaisvaikutelma ravintolasta oli tosi positiivinen ja aiomme käydä siellä uudestaan.

Yleisilme 4
Kattaus 3
Tarjoilu ja henkilökunnan asiantuntemus 4
Ruoka- ja viinilista 3
Annokset 4
Hinta/laatu 4

Käykää netissä katsomassa miten viehättävältä ravintola näyttää. Osoite on:

http://www.birdie.fi/fi/esittely/

1 comment:

Anonymous said...

Sanoisit suoraan vaan että viinilista on tylsä..