Friday, June 18, 2010

Vaakahuone


Pentti-Oskari Kangas on ideoiden ja perinteiden haltija. Hänen Ukko-Pekkansa on jo vuosia höyrynyt Turun Ja Naantalin väliä, Vaakahuone on joka kesä tarjonut ilmaisia jazz-konsertteja ja edullisia muitakin maallisia nautintoja. Perämiehenä on monta vuotta toiminut menestyksellisesti Petri Hollmen, jonka muutkin perheenjäsenet ovat osallistuneet sekä Vaakahuoneen että Rymättylän Herrankukkaron luotsaamiseen. Yllättäen Petri Hollmen ilmoitti itsenäistyvänsä ja perustavansa oman yrityksen ravintola-alan asiantuntijatehtävissä. Vaakahuone ei enää olekaan kaiket päivät auki vaan arkipäivisin se avataan vasta illan suussa. Onko mikään enää ennallaan ?

Ainakin tänään (18.6.2010)aukaistiin traditionaalinen neitsytperuna ja silli tarjous Vaakahuoneella Aurajoen rannassa. Tätä oli edeltänyt kunnon tempaus Röölän satamassa missä Boy-silliä ja uutta perunaa sai nauttia ilmaiseksi mahan täydeltä. Vaakahuoneella silliä ja uutta perunaa sai mahan täydeltä hintaan 6,90. Mukava todeta, että aikanaan toimittaja Markku Haapion ja Visa Nurmen ideoimat neitsytperunafestivaalit ovat jo saaneet perinteisen luonteen. Sillejä oli eri sorttia toinen toistaan maukkaampia. Uudet perunat olivat ihmeen suuria ja valitettavasti hiukan liikaa kiehuneita ja jauhoisia. Kunnon annoksen kruunasi huurteinen akvaviitti ja Auran olut. Siinä syödessämme päästi höyrylaiva Ukko-Pekka mahtavan höyryvihellyksenja suuntasi kohti Muumimaailmaa. Kunhan kesä edistyy saamme varmaan taas perinteisesti kuulla venäläistä dixie-landia ja Ted Cursonin trumpettia. Mieshän kuuluu jo perinteisiin ja soittaa mieluiten trumpettiaan isossa Herrankukkaron naisten saunassa mutta poikkeaa myös rehevällä olemuksellaan Vaakahuoneen illatsuissa.

1 comment:

Antti said...

Valitettavasti vain Vaakahuoneen henkilökunta on säästösyistä (harjoittelijoille ja vuokartyövoimasta ei aiheudu sivukuluja) kovin nuorta, kokematonta, eikä siedä asiallista huomautusta palvelustaan, vaan ainoa reaktio on nokkava ylimielisyys.

Olen törmännyt tähän valitettavaan asiaan jo kaksi kertaa peräkkäin, joten se ei voi olla sattumaa. Koska henkilökuntakin oli kummassakin tapauksessa eri, ei kyse ole myöskään ennakkoasenteesta kumminkaan puolin.

Kerroin itse asiasta suoraan Pentti Oskarille ja hän otti palautteeni vastaan mielellään sekä kertoi, että parempi puhua suoraan - kuten tein - eikä kaduilla ja toreilla.