Monday, June 28, 2010

TPS


Turussa on ainakin kolme tepsiä: Palloseura, Pulloseura ja Pursiseura. Tänään (28.6.2010)oli niin kaunis päivä, että päätimme käydä nauttimassa lounasta Turun Pursiseuran perinteisessä ravintolassa. Ravintolassa on tapahtunut sukupolven vaihdos. Isä Vainio päätti siirtyä 18 vuoden "purjehduksen" jälkeen eläkkeelle ja vastuu siirtyi pojalle Mikko Vainiolle ja yhtiökumppani Marko Olkkoselle.Kuvassa omistajat tuntuvat olevan tyytyväisiä alkaneeseen kauteen. Mikko poseeraa vasemmalla puolen.
Puitteet ovat hienon merihenkiset niinkuin asiaan kuuluu. Itse en ole innokas purjehtija tai muutenkaan merenkävijä mutta voin kuvitella miten mukavalta tuntuu pitkän purjehduksen jälkeen tulla takaisin kotisatamaan ja valmiiseen pöytään.

Lounaaseen kuuluu salaattipöytä, joka oli tavallista mielenkiintoisempi valikoimaltaan. Kaikki oli ensiluokkaisen raikasta ja hyvää. Ehkä kaipaamaan jäi uusia perunoita, joita varmasti olisi tilaamalla saanutkin pöytään. Itse valitsin lämpimäksi ruoaksi paistettua karitsan maksaa, jota harvemmin ravintolassa saa. Maksa oli tehty hiukan venetsialaiseen tapaan sipulin kera. Kastike oli tummaa ja peitti ehkä hiukan maksan hienoa makua alleen. Olisin itse ehkä paistanut maksaa hiukan lyhemmän aikaa, jolloin se olsi jäänyt mehevämmäksi mutta maku oli silti erinomaista. Itse tehty mummon muussi oli todella hyvää sekä silakkapihvien että maksan kanssa. Muut kehuivat silakkapihvejä hyviksi ja mikäpä ne saisi pilalle kun kala on tuoretta ja paisto tapahtuu voilla.

Viinit tilataan Wennercolta, jonka valikoima on tarpeeksi laaja tyydyttämään vaativankin maun. Kalan kanssa sopi hyvin talon suosittelema italialaisen Pasqua talon valmistama kuiva Chardonnay. Jos kiinnostaa niin ravintolalla on hyvät kotisivut, joissa voi vierailla kuolaamassa erilaisten menuehdotusten ja suppean mutta toimivan viinilistan parissa. Osoite on: http://www.turunpursiseuranravintola.com/index.htm

No comments: