Monday, June 07, 2010

Lahden Roux


On testattu näitä turkulaisia ravintoloita joten jo oli aika pistäytyä muuallakin. Olimme vaimoni kanssa menossa Kangasniemelle 70-vuotispäiville mutta päätimme yöpyä matkan varrella synnyinkaupungissani Lahdessa. Ilma oli komia ja Lahti näytti parhaimmat kasvonsa. Kävelyretkemme varrelta löytyi ravintola Roux, jonka nimi heti toi mieleen ranskalaisen bouillabaissen kera tarjottavan valkosipulilta maistuvan majoneesilisukkeen. Ravintola oli vielä päiväsaikaan kiinni mutta siinä tutkiessani ikkunaan ripustettua menuta näkyi ikkunassa iloiset tutun näköiset Päivi Parkkolan kasvot. Teimme Päivin kanssa treffit illaksi ja siihen mennessä oli joukkoon liittynyt jo tuttavapariskunta Turusta, jotka myös ovat entisiä lahtelaisia.
Aloitimme päivällisemme n. klo 18 ja siihen aikaan ei vielä ravintolassa ollut montakaan ihmistä, joten Päivillä oli aikaa esitellä erilaiset menu vaihtoehdot ja suositella niihin sopivat viinit.
Otimme alkudrinkiksi blondisamppanjaa eli Blondel talon Prestige Cuvéetä ja tilasimme kaikki menusuositus nr 3:n


Maalaissalaattia:
Hanhenrintaa, jokirapuja, viiriäisenmunia, varhaisperunaa,
neulapapuja, retiisiä, sokeriherneitä, balsamicovinaigrette


Laavakivigrillattua vasikan entrecôtea etanavoin kera, tomaatilla ja paprikalla maustettua tagliatellea, parmesaanijuustodressing. Tämän kanssa nautimme mukavan kevyttä Grumello-tarhalta Nebbiolo-rypäleistä valmistettua valtellinalaista viiniä, Sassorosso 2006, Nino Negri, Valtellina Superiore

Jälkiruoaksi tuotiin vanhanajan vaniljajäätelöä
ja tuoreita mansikoita, jonka kanssa sopi mainiosti itävaltalainen Nittnaus-talon Beerenauslese, joka on tehty Zweigelt ja Pinot Noir rypäleistä.

Kiitämme Päiviä miellyttävästä ja asiantuntevasta palvelusta. Turhaan ei hänelle ole myönnetty tämän vuoden asiakaspalvelun Pro-patsasta. Jos käytte Lahdessa niin poiketkaa ravintolaan tai jos haluatte nauttia virtuaalisesti heidän antimistaan niin ne löytyvät nettisivuilta www.roux.fi

No comments: