Tuesday, November 29, 2005

Brahen Kellari

Missä syöt hyvin Turussa ?

Turun Slow Food yhdistyksen iskuryhmä päätti testata paikallisia ravintoloita ja pisteyttää niitä yksinkertaisella skaalalla 1-5. Ensimmäiseksi kohteeksi valittiin Brahen Kellari, joka sijaitsee Puolalankatu 1 vanhassa arvokkaassa talossa. Ravintolan selkeät kotisivut osoitteessa www.brahenkellari.fi kertovat sen olevan vanhimman kellariravintolan Turussa. Meitä oli 8 henkeä, jotka olimme varanneet pöydän etukäteen eräänä keskivikkoiltana klo 18.30. Olimme päättäneet pisteyttää 6 eri asiakasta koskettavaa seikkaa:

1) Ravintolan yleisilme (keskiarvopisteet 3.25)
2) Kattaus (3.50)
3) Tarjoilu ja henkilökunnan asiantuntemus (4.5)
4) Ruoka- ja viinilistat (3.8)
5) Annokset (maku, ulkonäkö, raaka-aineet) (3.3)
6) Hinta/laatu (3.5)

Yhteensä ravintola sai pisteitä 21.85/30 mikä on mielestäni melko hyvä lopputulos ja vertailukohta näin alkajaisiksi.

+ (plussaa) vastaanotto oli miellyttävä ja asiakkaat huomioon ottava.. Kattaus oli moitteeton ja varsinkin viinilasit viehättivät silmää. Ravintolan yleisilme oli siisti ja rauhoittava. Jopa taustamusiikki oli miellyttävän hiljaista. Hyvin paljon annettiin arvoa miellyttävälle tarjoilijalle, joka oli ammattitaitoinen ja tunsi ravintolan tuotteet. Palvelu oli nopeaa ja vaikka tilaukset olivat hyvin erilaisia, ne tulivat samanaikaisesti pöytään. Annokset ehkä liiankin runsaita mutta maukkaita.. Hinta/laatu jakoi mielipiteitä mutta silti 3.5 pistettä tarkoittaa sitä, että ravintolaan voi mennä vaikka joutuisi itse maksamaan.
- (miinusta) moni koki tupakansavun tunkeutuvan häiritsevästi savuttomallekin puolelle. Annokset olivat toisten mielestä liian runsaita ja sekavia. Jopa kevyt kasviwokki tuntui liian raskaalta. Pientä sekaannusta oli myös lihan kypsyysasteessa. Pyydetty medium oli muuttunut täysin kypsäksi.

Lopputuloksena ryhmä kuitenkin yhtyy toteamukseen:

Pienin parannuksin mahdollisuus nousta Turun suosikkien haastajaksi !

2 comments:

Anonymous said...

Hei

Hauska idea tämä ravintoloiden arvostelu. Mahtuisiko mukaan vielä menyiden hintahaitarit ja viinien kertoimet?

Koska käytte Haraldissa?

Terveisiä ulkokuntalaiselta.

Anonymous said...

Yritän lisätä blogiin ravintoloiden kotisivut jos ne ovat tarjolla. Niistähän ne hinnat saa näkyviin.