Tuesday, November 29, 2005

Kellariravintola

Missä syöt hyvin Turussa ?

Turun Slow Food yhdistyksen iskuryhmä testasi tällä kertaa Kellariravintolan Linnankatu 16 eli Kansallisen Kirjakaupan alakerrassa. Ravintolan kotisivut löytyvät osoitteesta: http://www.turunkellariravintola.fi/esittely.html Vaikka talolla ja siinä sijaitsevalla kirjakaupalla on yli 100 vuoden perinteet niin ravintolatilat valmistuivat vasta vuonna 1987 kun tätä Kansallisen Kirjakaupan taloa jouduttiin paaluttamaan. Samalla korjattiin siihen saakka varastona toimineet kellaritilat korkeammiksi ja ravintolakäyttöön sopiviksi. Turun ehkä kuuluisin ravintoloitsija pariskunta Tarja ja Jorma Haranen kuulivat tästä mahdollisuudesta ja iskivät heti kiinni. Heidän hallussaan ravintola kukoistikin sitten 7 vuotta. Heidän kättensä ja ideointinsa jäljet ovat yhä tallella. Nykyinen ravintola on senjälkeen ollut muutaman yrittäjän hallussa mutta tänään ravintolan omistaa Kansallinen Kirjakauppa. Ravintolapäällikkönä toimii Johanna Hietamäki ja keittiömestarina Harri Suomi.

Iskuryhmämme vieraili Kellariravintolassa tavallisena arkipäivän iltana ja meidän lisäksemme ei asiakkaina ollut kuin yksinäinen herrasmies. Ravintola sijaitsee hiukan vilkkaalta Linnankadulta syrjässä ja sisäänkäyntikään ei kovin huomiota herätä. Ryhmämme mielestä tähän pitäisi ehdottomasti puuttua eli panna kunnon kylttejä ja "rysään" johtavia ohjaimia selvästi näkyville.
Kun ravintolan löytää se osoittautuu kodikkaaksi ja siistiksi paikaksi, joka henkii miellyttävää rauhaa eikä tämä pelkästään johdu muiden asiakkaiden vähyydestä. Ryhmämme vietti miellyttävän iltahetken hyvän ruoan, juoman ja jos itseään voi kehua niin myös seuran parissa.

Tässä yhteispisteet:

1) Ravintolan yleisilme (keskiarvopisteet 4.00)
2) Kattaus (3.78)
3) Tarjoilu ja henkilökunnan asiantuntemus (3.57)
4) Ruoka- ja viinilistat (3.71)
5) Annokset (maku, ulkonäkö, raaka-aineet) (4.00)
6) Hinta/laatu (3.78)

Yhteensä sai ravintola pisteitä 22.85/30, joten se sijoittuu hyvin turkulaisten ravintoloiden sarjassa.

Ryhmä kiitti arvioissaan melkein kaikkea kokemaansa joten mitään negatiivisia kommentteja ei julkaistavaksi jäänyt. Toivottavasti tämä jo lounaspaikkana tunnustusta saanut ravintola ymmärtää satsata hiukan enemmän myös iltapuolen mainostamiseen. Monet turistit kaipaavat juuri tällaisia keitaita, jonne voivat hetkeksi paeta kiihkeää "turkulaista" kaupunkielämän sykettä.

No comments: