Wednesday, November 30, 2005

Svarte Rudolf

Turun Slow Food –yhdistyksen iskuryhmän seuraava kohde oli kesäkuussa laivaravintola Svarte Rudolf. Ilta oli kaunis, kesän ensimmäisiä, ja väki tungeksi Aurajoen rantaan kotikoloistaan. Laivan rakenteet tekevät siitä ravintolaksi melko sekavan, mutta pienellä etsinnällä varaamamme pöytä löytyi. Ystävällinen tarjoilijamme otti meidät heti hoitoonsa, vaikkakaan ei luonnollisesti sille mitään mahtanut, että kuuma ilta-aurinko porotti suorastaan kiusallisesti suoraan silmiin ja selkään. Ikkunaverhoja auringon puolen pöytiin kaivataan kipeästi!

Pisteytys oli jälleen tuttu 1 – 5 ja jakautui seuraavasti:

Yleisilme 2,85/5
Kattaukset 3
Tarjoilu ja henkilökunnan asiantuntemus 3,6
Ruoka- ja viinilista 3,1
Annokset (maku, ulkonäkö, raaka-aineet) 3,5
Hinta/laatu 3,5

Yhteispisteet 19,55/30

Svarte Rudolf on suosittu ruokailupaikka eikä syyttä. Ryhmämme oli tyytyväinen itse ruokaan, kuten pisteistäkin voi havaita. Wienerleikkeelle annettiin erityismaininnat maukkaudestaan, samoin kanalle ja kalalautaselle, sen sijaan toisesta päästä huomautuksen saivat pikkumustekalat ja perunat kanaleikkeen yhteydessä. Viinilistaa pidettiin niukahkona.

Tarjoilija joutui koville lämpimän illan aiheuttaman yleisöryntäyksen vuoksi, mutta säilytti malttinsa ja avuliaan ystävällisyytensä myös omista pikku sähläilyistään huolimatta.

Kotiin lähdön koittaessa jouduimme odottamaan laskua melkoisen kauan. Mutta kaiken kaikkiaan meille jäi kaikille hyvä mieli illasta ja uskomme, että Svarte Rudolfilla on jatkossakin vankka kannattajakuntansa. Kilpailu jokirannassakin on kovaa, joten pientä tason parannusta täytyy aina tehdä.

No comments: