Tuesday, November 29, 2005

Torre

Missä syöt hyvin Turussa ?

Turun Slow Food yhdistyksen iskuryhmä testasi tällä kertaa Ravintola Torren Aurakatu 8:ssa.. Ravintolan selkeät kotisivut osoitteessa www.torre.fi kertovat sen olevan yksi kolmesta rotisseur Marita Lehtisen isännöimästä ravintolasta. Myös ryhmittymän sähköinen lehti El Torre Nuevo on lukemisen arvoinen. Muut kaksi ovat kahvila Torren Fontana sekä ravintola Pikku Torre . Meitä oli 8 henkeä, jotka olimme varanneet pöydän etukäteen eräänä keskivikkoiltana klo 18.00. Olimme päättäneet pisteyttää 6 eri asiakasta koskettavaa seikkaa skaalalla 1-5:

1) Ravintolan yleisilme (keskiarvopisteet 2.64)
2) Kattaus (2.57)
3) Tarjoilu ja henkilökunnan asiantuntemus (3.86)
4) Ruoka- ja viinilistat (3.14)
5) Annokset (maku, ulkonäkö, raaka-aineet) (3.00)
6) Hinta/laatu (3.14)

Yhteensä ravintola sai pisteitä 18.35/30 mikä on mielestäni melko hyvä lopputulos

+ (plussaa) Ravintolan sijainti on Turussa paras mahdollinen eli torin kupeessa. Toisen kerroksen ikkunoista on mukava katsella vilkasta katuelämää. Hyvin paljon annettiin arvoa miellyttävälle tarjoilijalle, joka oli ammattitaitoinen ja tunsi ravintolan tuotteet. Palvelu oli joustavaa ja vaikka tilaukset olivat hyvin erilaisia, ne tulivat samanaikaisesti pöytään. Annokset ehkä liiankin runsaita mutta maukkaita.. Hinta/laatu jakoi mielipiteitä mutta silti 3.14 pistettä tarkoittaa sitä, että ravintolaan voi mennä vaikka joutuisi itse maksamaan.
- (miinusta) Moni koki tupakansavun häiritsevän. Suurin puute oli henkilökunnasta. Mielestämme suositun ravintolan pitäisi pystyä palkkaamaan henkilökuntaa tarpeeksi. Jo ravintolaan tullessaan odottaa asiakas tulevansa huomioiduksi edes tervehdyksen muodossa. Annoksiin kuuluva salaattipöytä oli kaikkien mielestä sotkuinen ja huonosti hoidettu. Todettiin, että tällainen salaattipöytä sopii paremminkin lounasaikaan ja voitaisiin illalla unohtaa. Sensijaan pääruoat olivat kaikki moitteettomasti valmistettuja ja maukkaita. Pientä miinusta sai maksaa syönneiltä se seikka, ettei kalvoja ollut kunnolla poistettu. Myös jostain syystä yleistyneet pavunversot voisi jo unohtaa annosten koristelusta. Pestopastassa ei pestoa ollut tarpeeksi. Karitsa- ja kana-annokset saivat varauksetta kiitoksia.
Viinien valinta osoittautui kaikkein hankalimmaksi. Kaikkien silmät loistivat löydettyämme listalta hyvin edullisen Amaronen (Amarone della Valpolicella Classico Casterna) hintaan 36 euroa/pullo.
Alkonkin listalla olevat 5 Amaronea maksavat n. 26-31 euroa/pullo joten luulimme ravintolan erehtyneen hinnoittelemaan viininsä liian halvaksi. Viini oli kuitenkin valitettavasti huonoa eikä uusikaan pullo tuonut asiaan muutosta. Tästä miinusta ravintoloitsijalle sekä maahantuojalle. Ei edullinen hintakaan auta asiaa.
Vaikka kyseinen viini oli huonoa ja kaksi viiniä korkkivikaista niin tarjoilijattaremme toimi kiitettävän asiantuntevasti ja rauhallisesti.

Vaikka näyttää siltä, että miinuksia on enemmän kuin plussia niin lopputuloksena ryhmä kuitenkin yhtyy toteamukseen:

Lisäämällä henkilökuntaa Torres pystyy pitämään maineensa hyvänä espanjalaistyyppisenä ravintolana, jonne mielellään poikkeaa toisenkin kerran.

2 comments:

Anonymous said...

Onko tällaisten arvostelujen julkituominen netissä laillista, varsinkin jos arvostelun kohde kieltää jutun julkituomisen esim. lehteen ?

Anonymous said...

Lakia sen enempää tuntematta, täysin tunteella ja maalaisjärjellä ajateltuna: totta kai on laillista. Miksei saisi muille ihmisille kertoa hyvistä tai huonoista kokemuksistaan?

Tässä tapauksessa Torren omistajillakaan ei ole mitään valittamista, koska arvostelun sävy on loppujen lopuksi melko positiivinen, ja pisteetkin hyvät.