Friday, July 31, 2009

Daphne


Voitin seniorien viikkokilpailun golfissa ja palkintona oli lounasseteli Ravintola Daphneen. Käytin palkintoni viemällä myös vaimoni kyseiseen ravintolaan arkipäiväiselle lounaalle. Olin käynyt ennenkin tässä Forum Marinumin yhteydessä sijaitsevassa merihenkisessä ravintolassa. Turkulaiset voivat olla ylpeitä siitä, että historiallinen purjelaiva on saanut näin hienon paikan esitellä sulojaan. Olisi toivottavaa, että laivan historiasta olisi saatavilla jonkinlainen brosyyri useammallakin kielellä turisteja varten. Koska sitä ei ole saatavilla edes suomeksi panen tähän suoran lainauksen Googlesta kaivamastani tekstistä:

"Tämän moottoripurjehtijan suunnitteli insinööri Jarl Lindblom ja se rakennettiin Turun Veneveistämöllä, Ruissalossa vuonna 1935. Daphne oli alun perin kuunari ja takiloitiin ketsiksi vasta 1940-luvun puolivälissä. Kirjailija Göran Schildt osti veneen 1947, ja vei sen Pohjanmeren ja Ranskan jokireittien kautta Välimerelle. Hän julkaisi vuosina 1949–84 kahdeksan Daphnen matkoista kertovaa kirjaa, joiden kautta vene tunnetaan laajalti Euroopassa ja USA:ssa. Se kunnostettiin Itä-Uudenmaan kansanopiston veneenrakennuslinjalla Loviisan Kuggomissa. Kunnostukseen käytettiin 4500 työtuntia ja korjaus valmistui helmikuussa 2001. Daphnen omistaa Forum Marinum –säätiö".

Ravintola on eräs Turun Osuuskaupan monista yrityksistä ja ruoasta vastaa Hamburger Börsin keittiö. Tänään oli valittavana keittolounas (gulassikeitto) 7,70 euroa. Normaalilounaaksi 9,50 eurolla oli valittavana metsästäjänpihvi tai broilerilasagne. Kaikkiin vaihtoehtoihin kuului lisäksi runsas salaattipöytä ja jälkiruoaksi munkkikahvit. Erikseen saattoi valita myös kalapöydän, joka sekin oli houkuttelevan näköinen. Salaattipöydän antimet olivat kaikki tuoreita ja kastikelisukkeet herkullisia. Otimme kumpikin lämpimänä vaihtoehtona metsästäjän pihvin, jonka kanssa tarjottu sekasienikastike oli todella herkullista. Munkin sijasta otin jälkiruoaksi gulassikeittoa, jossa mielestäni oli aitoa unkarilaista makua. Ruoka oli maukasta kotiruokaa ja hinta hyvinkin kohtuullinen. Siksi varmaan näin sateisena arkipäivänä ravintola alkoi täyttyä jo klo 12 jälkeen.

Talon viininä sai laseittain viittä erilaista Chenetiä, jotka varsinkin asiakasomistajille olivat erittäin edullisia. Viinilistalta löytyy kuitenkin muutamia paljon mielenkiintoisempiakin juomia kuten Chablis les Vieilles Vignes, 100%Savatiano rypäleistä valmistettua kreikkalaista Lac des Rochesia, Bourgogne Pinot Noiria tai Amarone della Valpolicella Classicoa. Valitettavasti lista ei mainitse monistakaan viineistä tuottajaa tai vuosilukua, joten niistä on kyseltävä erikseen. Varsinkin italialainen Amarone hintaan 39,90 jäi kaivelemaan autoilijan mieltä.


Jos kaipaat lisätietoa niin katso: http://www.hamburgerbors.fi/daphne

No comments: