Friday, July 03, 2009

Pito-Kaarina


Helena ja Kimmo Heinonen ovat ravintola-alan voimakaksikko. Kimmo on opiskellut keittiömestaritutkinnon lisäksi fine-diningiä mm. Aki Wahlmannin koulutuksessa ja Helena on käynyt Anu Elomaan kovan viinimestarikoulutuksen jälkeen vielä alan jatko-opintoja. Nyt heillä on useampikin kauha sopassa eli Lounasravintola Pito-Kaarina on auki joka arkipäivä klo 10.30 - 14.00. Kun päivätyön ovet sulkeutuvat alkavat erilaiset juhlatilaisuudet joko hotelli Parkissa tai missä tahansa alan ammattilaisia tarvitaan. Seuraava suurempi koitos on Turkuun tulevat suuret purjealukset eli Tall Ship Race, jotka tuovat tullessaan nälkäisiä turistilaumoja. Pito-Kaarina vastaanottaa vieraat tarjoamalla suomalaista kotiruokaa vaihtoehtona pikaravintoloiden teollisille annoksille.
Uusiutunut iskuryhmä (6 iskijää) vieraili heinäkuun sateisena päivänä Kaarinan lounasravintolassa. Ravintolarakennus muistuttaa kesäasunnon katettua pyöreää terassia hyvinhoidettujen istutusten ympäröimänä. Kaarinan keskustan esteettisyydestä voidaan olla montaa eri mieltä mutta meidän mielestämme lounasravintola on keidas tässä urbaanissa ympäristössä. Klo 13 aikaan ravintola oli melko täynnä lounastelijoita, jotka näyttivät koostuvan työläisistä, yksinäisistä eläkeläisistä ja oli siellä pari virkavallankin edustajaa mukana. Keittolounas maksaa 7,20 ja lämpimän ruoan kanssa 8,30 euroa. Meidän kaikkien mielestä lounas oli ehdottomasti hintansa arvoinen ja ihmettelimmekin miten ravintolalle voi jäädä vielä katetta kun se ei pysty saamaan sitä edes alkoholista. Ravintola ei ole hankkinut anniskeluoikeuksia mikä on ymmärrettävääkin kun kyseessä on arkinen lounasravintola. Ilman alkoholiakin vei seisovan pöydän antimet runsaudellaan jopa eläkeläisen työhalut. Päivän lounaaseen kuului valkosipuli-tomaattikeitto ja talon focaccioleipä. Salaatteja oli kolmea eri laatua ja lämpimänä ruokana saattoi valita maissibroilerileikkeen tai Lindströmin pihvin. Lisukkeina uuniperunoita ja ratatouille-vihanneksia. Jos ei vielä nälkä lähde niin joka päivä on tarjolla lihapullapataa perheen pienimmille tai lapsenmielisille aikuisille. Jälkiruoan sijasta kuului lounaaseen myös kahvi ja kotoiset piparit.

Tässä pisteet(skaala 1-5 ja 6 henkilön keskiarvo)

Yleisilme 3.5
Kattaus 2.9
Tarjoilu ja henkilökunnan asiantuntemus 3.8
Ruoka- ja viinilista 3.0
Annokset 4.2
Hinta/laatu 5.0

Pisteytys oli hiukan vaikeaa koska kyseessä oli seisova pöytä ja alkoholiton ravintola. Yksimielisyys oli kuitenkin vahva kohdassa hinta/laatu.

No comments: