Sunday, July 19, 2009

Villa Rainer



Kävimme ystäviemme Seppälöiden kanssa maistelemassa vierailevan virtuoosin Markus Aremon keitoksia Paraisten Villa Rainerissa. Villa Rainerin rakennutti N.C. Fabricius v. 1913 kesähuvilakseen. Nykyisin se on hotelli- ja kokousravintolana Juke ja Jaana Mäki-Kullaksen hallussa.
Isäntäväki oli kutsunut vierailemaan hiljattain Chez Dominiquen tiloihin perustetun uuden ravintola Carman omistajan ja keittiömestari Markus Aremon, joka lomallaan tekee kaksi vierailua Skärgårdssmak-ravintoloihin ja seuraava vierailu suuntautuu Kylmäpihlajan majakalle 10-11.8.2009.
Kuvassa Markus Aremo ja isäntäväki silminnähden tyytyväisinä. Markuksen tahraantuneesta työvaatteesta kommentoi kollega Aki Wahlmann, sen olevan tyypillinen Michelin tähditetyille kokeille.

Tässä Markuksen tarjoamat vaihtoehdot:

Alussa tarjoiltiin ruokahalun herättäjänä kylmää bataattikeittoa, hummeria ja limevaahtoa

Savustettuja katkarapuja, punajuurta ja piparjuuri creme fraichea
tai
Vasikanrintaa, hernepyreetä ja basilikaa
* * *
Juustolla ja tomaatilla gratinoitua haukimureketta
paahdettua valkosipulikastiketta
tai
Helmikananrintaa, kanttarelleja ja jawapippurikastiketta
* * *
Valkosuklaakreemiä, mansikoita ja sitruunaruohosorbettia
tai
Mustikkapaistos, vaniljajäätelöä ja lakritsisiirappia

Itse valitsin molemmat rinnat ja mustikkapaistoksen. Ei moitteen sanaa vaikka lysti maksoi 49 euroa. Viineinä toimivat hyvin Sancerre les Baronnes 2007, Henri Bourgeois sekä Ch. d´Agassac 2004, AC Haut-Medoc. Villa Raineriin voi käydä tutustumassa arki-iltaisin ja sunnuntailounaalla. Tarkempia tietoja osoitteesta www.villaraineri.fi


Siinä ruokaillessa ehti jo aurinkokin mennä nukkumaan.

No comments: