Saturday, July 25, 2009

Smör


Hassu nimi ravintolalle mutta kun sen omistaa porukka nimeltään Voiveljet Oy niin nimi tulee ymmärrettävämmäksi. Turkuun avattiin heinäkuussa kauan odotettu ravintola vanhaan jokirannan kirjastokortteliin. Kiinteistön omistaa arkkitehti Benito Casagrande ja Matti Nurmi yhtiö. Vanhoja holveja on pieteetillä säilytetty ja saatu näin ravintolalle upeat puitteet. Paavo Nurmen muistoa on kunnioitettu ristimällä kabinetit olympialaisten nimillä missä aikanaan Paavo teki Suomea tunnetuksi.

Poikkesin vaimoni kanssa lounaalle lauantai päivänä mutta lounasta tarjotaan vain arkipäivisin ja niin jouduimme valitsemaan annokset à la carte listasta. Mukava yllätys oli kun meille tarjoili samalta viinimestarikurssilta valmistunut Marjo Heinonen. Päätimme tilata vain alkuruoan ja vaimoni valitsi listalta ankkaterriiniä, perunasalaattia ja karviaishilloa (11,00 euroa).

Itse otin hiillostettua marinoitua lohta, savulohipastramia ja hernepyrettä (9,00 euroa). Juomina talon omaa kaasutettua vettä, Barbera d´Astia ja lahtelaisen pienpanimon vaaleaa lageria.
Olimme todella yllättyneitä ruoan laadusta. Kaikki maut sointuivat hyvin keskenään ja annokset olivat jopa visuaalisesti nautittavia. Tästä innostuneina päätimme vielä tilata yhteisesti jälkiruoka-annoksen "puoli tusinaa suklaata" (9,00 euroa).
Kun sen kanssa vielä nautimme Reciotto di Soavea niin loppukliimaksi oli täydellinen.
Tämän tunnustelun jälkeen on ilo viedä iskuryhmämme elokuun puolella testaamaan omia makuelämyksiään.

No comments: